Fysiotherapie

Bewegen lijkt vanzelfsprekend. Het goed functioneren van het menselijk lichaam is voor veel mensen de gewoonste zaak van de wereld. Maar dit geldt helaas niet voor iedereen. Bewegen kan ook een last zijn. Vaak kunnen bijbehorende klachten uitstekend worden behandeld. Deze behandeling is het specialisme van de fysiotherapeut.

Een fysiotherapeut adviseert, begeleidt of behandelt bij stoornissen in houding en/of bewegen. Dat kan zijn bij blessures van spieren, pezen, banden en gewrichten. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen en hart kunnen worden behandeld. Deze aandoeningen kunnen bijvoorbeeld zijn ontstaan tijdens het sporten, het uitoefenen van werkzaamheden, het juist te weinig bewegen of door veroudering.

Vanuit een realistische en eigentijdse visie op de zorgverlening word gewerkt om deze lichamelijke motorische stoornissen, beperkingen en handicaps op te heffen dan wel terug te brengen tot een aanvaardbaar niveau om de kwaliteit van leven te verhogen.

Een goed inzicht in de oorzaak van de klachten is van het grootste belang. In samenspraak met de patiënt en de verwijzende arts wordt dan ook veel aandacht besteed aan de informatie over de diagnose, het behandelplan en de preventieve maatregelen om herhaling te voorkomen.

Als de fysiotherapiebehandeling vraagt om oefentherapie of training, komt u in aanmerking voor het FysioFit programma. De trainingsschema’s worden specifiek opgesteld aan de hand van de bekende klacht en het behandelplan. Dit trainingsschema zorgt voor de juiste aanpak om te trainen op medische fitnessapparatuur.

Fysiofit beoefenen

Door het beoefenen van fysiofit worden lichamelijke klachten weggenomen en voorkomen. Door ons fysiofit programma traint u het volledige bewegingsapparaat. Door deze training worden spieren sterker, de capaciteit van uw hart verbeterd en de longcapaciteit neemt toe. Hierdoor wordt u een gezonder mens en zal de coördinatie verbeteren, maar ook de conditie en belastbaarheid gaan vooruit. Tijdens deze trainingen krijgt u continue begeleiding van één van onze fysiotherapeuten. Zo kunt u rekenen op een doelgerichte training en een minimale kans op blessures. Verder is fysiofit leuk, goed voor het lichaam en ook nog eens gezellig om te doen.

Met fysiofit beginnen

Als u wilt beginnen met fysiofit, dan start één van onze fysiotherapeuten met het maken van een trainingsprogramma. Dit trainingsprogramma is volledig afgestemd op uw lichaam, wensen en doelstellingen. Tijdens een eerste gesprek en onderzoek brengt de fysiotherapeut uw wensen, behoeften en beperkingen in kaart. Gezamenlijk bepalen we de doelstelling en vervolgens kunt u beginnen met fysiofit.