Sportrevalidatie

sportfysiotherapie of sportrevalidatie vormt een aparte specialisatie binnen de fysiotherapie. Hierbij word veel aandacht besteed aan natuurlijk herstel. Door het op een zo natuurlijk mogelijke manier aan te pakken is het mogelijk om op een snelle en verantwoorde manier een sport te hervatten.

Voordat u begint met de sportrevalidatie zullen wij eerst een behandelplan opstellen. Dit in combinatie met een revalidatieschema zorgt ervoor dat u samen met de sportfysiotherapeut traint zodat u kunt herstellen tot op uw oorspronkelijke sportniveau.

Aspecten als lenigheid, coördinatie, snelheid, kracht en uithoudingsvermogen worden tijdens de sportrevalidatie betrokken. Hierdoor word het doel van sportrevalidatie om na een blessure of letsel het lichaam weer op het oude niveau te krijgen behaald.

Waarom dan sportrevalidatie?

Sportrevalidatie is een verbijzondering van de fysiotherapie, welke zich heeft gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van sporters. Sportrevalidatie is meer gericht op sporters, bij fysiotherapie is dit een minder groot aspect.

Het proces van sportrevalidatie

Bij sportrevalidatie is het van groot belang dat het gaat om het sportspecifieke herstel. Een juist proces is hierbij van groot belang. Wij kunnen u hierbij helpen en maken een plan voor u persoonlijk.

Eerst wordt een analyse gemaakt van het benodigde eindniveau van de sporter . Voor ieder niveau waarop gesport wordt en voor ieder soort sport is de analyse verschillend.

Na de analyse start de training, waarbij alle elementen die nodig zijn bij sportrevalidatie verantwoord worden opgebouwd. Daarna begint de sportspecifieke training. Hierin wordt de slag gemaakt naar verantwoord hervatten van de sportactiviteiten.

De duur van sportrevalidatie

De duur van de revalidatie is afhankelijk van de ernst van de blessure en van de hersteltijd van het geblesseerde weefsel. Verder zit de duur hem in de grote van het letsel.

U kunt zichzelf aanmelden door een bezoek te brengen aan onze praktijk, via mail of telefonisch.

Informatie over fysiovergoedingen
Informatie over fysiovergoedingen