Medical taping

In de jaren zeventig werd in Japan de basis gelegd voor het concept medical taping. De achterliggende gedachte bij medical taping is dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend voor bijvoorbeeld bloed en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur.

De werking van medical taping geeft een drukvermindering, daarvoor worden de bloedcirculatie en de lymfeafvoer hersteld.

Wanneer wordt het toegepast?

Medical taping wordt onderanderen toegepast bij de (na)behandeling van blessures, behandelen van problemen onstaan door overbelasting, Verminderen van klachten bij bijvoorbeeld bloeduistortingen of oedeem, het corrigeren van de houding en het juist beinvloeden van organen zoals maagklachten.

Eigenschappen van de tape

De tape die wordt gebruikt bij Medical Taping is gemaakt van een elastische, katoenen tape met een anti-allergische lijmlaag. Daarnaast is de tape zeer rekbaar, wel tot 140 procent. Dit kunt u vergelijken met de rekbaarheid van de huid. De tape is gemaakt om meerdere dagen te dragen en is waterbestendig.

Waar kunt u terecht?

Fysiofit Beekmans weet als geen ander hoe belangrijk een juist herstel is. Daarom maken wij gebruik van medical taping en dragen wij zorg voor hoge kwaliteit en nauwkeurigheid. Wij zijn eenvoudig te bereiken voor mensen die opzoek zijn naar medical taping in de buurt van Middelbeers, Oirschot, Moergestel, Hilvarenbeek of Wintelre.

Informatie over fysiovergoedingen
Informatie over fysiovergoedingen